Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро  (Прочетена 739776 пъти)

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #165 -: 30 Юли 2007, 17:02:21 »
 :chef: :chef: :thumbsup: :thumbsup:
mazesin yemekleri

Скарлет

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 543
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #166 -: 30 Юли 2007, 20:53:00 »
Благодаря,Жоро!
Рецептите ти са невероятни и с интерес следя твоята тема! :thumbup:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Зеленчуци с ориз
« Отговор #167 -: 31 Юли 2007, 11:18:59 »
                                                        Зеленчуци с ориз
                                                       6 порции гарнитура

1 консерва зеленчуков микс ( 400 гр.)
200 мл. ориз бисерен
1 с.л. зeхтин
1 кубче телешки (пилешки) бульон
700 мл. вода


Всички продукти се поставят в тавичка, разбъркват се и се пекат във фурна на 220 градуса, без да се пипат повече, до пълно поемане на течността. Поднася се като топла гарнитура към меса, пиле или риба.
« Последна редакция: 31 Юли 2007, 11:23:23 от bordovsky »

sezamm

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 607
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #168 -: 01 Август 2007, 18:39:58 »
 :hi:      ПАПАЯ
    този плод прилич на пъпеш , но расте като банани на дърво и почиствал организма и от диабета , напълно , но откъде можеш да намериш незная ..
    Жоро ,може би ти знаеш какъв прах се слага в козунака за да стане на конци ,
mazesin yemekleri

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #169 -: 01 Август 2007, 18:58:10 »
За папаята не знам, :P
а за козунака мисля, че става на конци от дълго и правилно месене, а не от прах.(не че аз успявам да го направя на конци, де) :buba:

Tina-Rina

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3303
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #170 -: 02 Август 2007, 11:40:28 »
Бордовски, позволих си да пусна диабетичната ти кухня в "Бг мама", защото имаше търсене на такива рецепти. Горещо я препоръчах, надявам се, че нямаш нищо против.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #171 -: 02 Август 2007, 16:20:09 »
Tina-Rina ,идеята е да споделяме опит и взаимопомощ,разбира се.че нямам нищо против. :pooh_go:

Emili

  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 2066
  • Еми
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #172 -: 02 Август 2007, 20:14:40 »
Жоро, от името на мои колежки, ти предавам най- искрените им благодарности за рецептата  за Кръкмач. :thankyou: :thankyou:

Сега е от най популярните рецепти в офиса, дори и сред тези които не обичат да готвят.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #173 -: 02 Август 2007, 20:18:55 »
.......Чак се изчервих. :blush: :girl_in_love: ........ на стари години. :pooh_lol:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Гръцка салата
« Отговор #174 -: 02 Август 2007, 20:31:01 »
                                             Гръцка салата
                                               2 порции

1 краставица (~200 гр.)
1 - 4 домата (~ 300 гр.)
1 глава червен лук
100 гр. сирене дунавия (фета)
12 - 20 маслини
сол на вкус

за дресинга:
1 печена и обелена зелена чушка
2 с.л. оцет
5 с.л. зехтин
1/2 ч.л. смлян черен пипер
1/2 връзка магданоз

Лука се обелва, срязва се на 2 и се пече в микрoвълнова - 1 минута на пълна мощност.Оставя се да изстине и се нарязва на тънки полумесеци. Краставицата се обелва и се нарязва на тънки колелца. Доматите се нарязват на едри парчета. Подреждат се горните продукти в 2 чинии, отгоре се нареждат маслините и сиренето, нарязано на кубчета. Салатата се посолява. Прави се дресинг, като всички продукти за него се смесват и пасират. С лъжица се разпределя дресинга върху салатите. Поднасят се веднага.
« Последна редакция: 02 Август 2007, 20:34:49 от bordovsky »

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пиле с гъби
« Отговор #175 -: 03 Август 2007, 16:39:08 »

                                                                         Пиле с гъби
                                                                          6 порции
1 пиле (над 1200 гр.)
500 гр. пресни печурки
1 глава лук
200 мл. смлени домати (доматен сок)
2 с.л. зехтин
2 с.л. брашно
1 с.л. универсална зеленчукова подправка
черен пипер на вкус

Пилето се нарязва на порционни парчета, залива се с около 1 л. студена вода и се поставя на огъня. Като заври, се отпенва, поставя се универсалната подправка и ври на бавен огън до полуомекване. Отделно в зехтина се запържва до златисто нарязания на ситно лук, добавя се брашното, което също се запържва леко, слагат се доматите и малко бульон от варенето. След разбъркване запръжката се изсипва при пилето, добавят се измитите и нарязани гъби, ястието се оставя да къкри до кулинарна готовност. Поднася се топло, поръсено с черен пипер.
--------------------------------------------
невероятна манджица за тъщи, непослушни съпруги и неверни мъже  :yahoo: :yahoo: :yahoo:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Баница със сирене и кашкавал
« Отговор #176 -: 08 Август 2007, 09:08:37 »
                                                  Баница със сирене и кашкавал

1 пакет фини кори (450 - 500гр.)
150 гр. сирене
3 яйца
11 с.л. зехтин
250 мл. газирана вода
100 гр. кашкавал

  Сиренето се намачква с вилица, добавят се яйцата,10 с.л. зехтин и 150 мл. газирана вода. Тава се намазва с 1 с.л. зехтин и започва да се реди баницата. Слагат се 2 кори и се ръси с плънка, 2 кори - плънка и т.н. Най отгоре се слагат 2 кори и към малкото плънка, която е останала, се добавя 50 мл. газирана вода.С тази смес се залива баницата и се нарязва на парчета. Отгоре се поръсва с рендосания на едро ренде кашкавал.. Пече се в предварително загряла фурна на 200 градуса до зачервяване на кашкавала. Изважда се, поръсва се с останалите 50 мл. газирана вода и се завива с кърпа за двайсетина минути.

stertje

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 234
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #177 -: 08 Август 2007, 12:34:17 »
Ех, ученото си е учено. И после защо казвал;и че мъжете готвят по хубаво. Тая твоя тема ако я пусна на мъжът ми..., а ако му сготвя и половината неща които си пуснал... :thumbup: Тука като вляза и само от гледане се наяждам.
Да сте ни живи и здрави всичките все с такива хубави рецепти да ни радвате.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #178 -: 08 Август 2007, 15:26:51 »
stertje, :air_kiss: :flower:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Качамак
« Отговор #179 -: 10 Август 2007, 20:36:16 »
                                                          Качамак
                                                         4 порции

250 гр. царевичен грис *
200 гр. сирене
4 с.л. зехтин
50 гр. краве масло
1 с.л. червен пипер
1 ч.л. сол
1300 мл. вода


Водата се кипва със солта. На тънка струя се прибавя царевичния грис и при непрекъснато разбъркване качамака се вари 5 минути. Мазнините се загряват до пълно стопяване на маслото и леко покафевяване,свалят се от огъня и се прибавя червения пипрер с разбъркване. Качамака се разпределя по купичките, залива се с мазнината и се поставя по една плочка сирене. Поднася се веднага.

---------------------------------------------------------
* Правенето на качамак бе трудна работа, когато ставаше дума за качамак от царевично брашно. Аз дори не го харесвах на вкус. При появата на специалния царевичен грис за качамак, нещата се промениха тотално, а и вкуса му става перфектен. Аз обичам малко редичък качамак, затова е много важно да се спази количеството на водата, постигнал съм го с опитване.

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

Re: Нова жилетка от cvetozara123
[24 Януари 2020, 21:56:37 ]


Нова жилетка от jeneta
[24 Януари 2020, 21:51:20 ]


Быстрая доставка препаратов от MariaNonee
[24 Януари 2020, 07:22:07 ]


Re: Евтин хладилник от jeneta
[24 Януари 2020, 01:33:49 ]


Re: Мъжки дънки от jeneta
[24 Януари 2020, 01:26:35 ]


Re: Кредит, ама от къде? от jeneta
[24 Януари 2020, 01:25:57 ]


Re: Кредит, ама от къде? от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:32:14 ]


Re: Евтин хладилник от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:06:26 ]


Re: Мъжки дънки от mariqna44
[23 Януари 2020, 22:31:54 ]


Re: Нов лаптоп от jeneta
[23 Януари 2020, 21:51:25 ]


Кредит, ама от къде? от jeneta
[23 Януари 2020, 15:15:44 ]


Евтин хладилник от jeneta
[23 Януари 2020, 14:26:12 ]


Мъжки дънки от jeneta
[23 Януари 2020, 13:32:22 ]


Нов лаптоп от mariqna44
[23 Януари 2020, 13:05:15 ]


Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]


Re: Почивка в Банско от jeneta
[12 Януари 2020, 21:24:57 ]