Автор Тема: Диабетичната кухня на Жоро  (Прочетена 739856 пъти)

Margi_1

  • Гост
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #75 -: 29 Март 2007, 16:25:42 »
Мерси, Yoli.Тя плънката не изтече докато ги пържих, с това брашно се запечатаха чудесно, но като го ядеш ми стоеше течно,все едно сурово.Другият път ще пробвам както казваш или ще сложа само сирене.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
За "Чушки - бюрек"
« Отговор #76 -: 29 Март 2007, 22:42:35 »
Ще дам още малко обяснения. Плънката трябва да е полу-течна, така ми е по-вкусно. Най важната част в този вид чушки бюрек са доматите - те придават уникалния им вкус. Ако искаш по-твърда плънка сложи още едно яйце вътре. Панировката с галета разваля нежния вкус, затова не ползвам галета. За обръщането ползвам широка лопатка, която подпъхвам отдолу, а отгоре придържам с лъжица. С лопатката премествам и бюреците от яйцата в тигана. Опитай точната рецепта,без изменения, научих я от една превъзходна готвачка от изискан морски ресторант преди повече от 10 години. :-*

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #77 -: 30 Март 2007, 08:44:24 »
Жоро и аз ги права по същия начин чушките /имам предвид панировката / , но досега с домати в плънката не съм пробвала никога :innocent:   , но обезателно  ще пробвам и така  :nyam:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

Margi_1

  • Гост
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #78 -: 30 Март 2007, 10:06:23 »
ок, мерси на bordovsky за обясненията. Ще пробвам с домати другия път.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пълнени гъби
« Отговор #79 -: 30 Март 2007, 11:47:09 »
                                           
                                                Пълнени гъби
                                                   6 порции

650 гр. кайма смес (75% телешко, 25% свинско)
1 кг. едри пресни печурки
1 връзка пресен лук (1 глава стар)
3 печени и обелени червени чушки
1/2 ч.л. смлян бял (черен) пипер
2 големи домата
2 кубчета телешки бульон
5 с.л. зехтин

заливка:
100 мл.прясно мляко
2 яйца
2 с.л. брашно

Рецептата е "Стъпка по стъпка".

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пълнени гъби
« Отговор #80 -: 30 Март 2007, 11:49:11 »
1.Чушките и лука се нарязват на дребни парчета и се запържват заедно с каймата в 2 с.л. зехтин. Сместа се разбърква непрекъснато,за да не се сплъсти каймата.

2.Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват, след което се нареждат в тавичка.Пънчетата се нарязват на дребно и се разпределят между целите гъби.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пълнени гъби
« Отговор #81 -: 30 Март 2007, 11:50:11 »
3.С каймата се пълнят шапките на гъбите. Ако остане кайма се разпределя между гъбите.

4.Доматите се нарязват на едри филии и с тях се покрива плътно тавата. Кубчетата бульон се разтварят в 400 мл. гореща вода и се добавят в тавата. Наръсва се с останалия зехтин и черния пипер.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пълнени гъби
« Отговор #82 -: 30 Март 2007, 11:51:03 »
5.Пече се във фурна на 220 градуса около 40 минути.

6.Млякото се разбива с яйцата и брашното и се разпределя в тавата.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Пълнени гъби
« Отговор #83 -: 30 Март 2007, 11:51:55 »
7.Ястието се допича за още 10 минути. Поднася се топло.

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Милинки
« Отговор #84 -: 31 Март 2007, 10:52:47 »
Ще споделя днешната закуска, правя я често и много я обичаме. :thumbup:

                                                  Милинки

 Продукти:200гр,пр.мляко,1 ч.л.сол.1 с.л.захар,около 400 гр.брашно*,1 суха мая,16 ч.л.зехтин, около100 гр.сирене и 50 гр.кашкавал.
 Приготвяне: Затопля се прясното мляко,добавя се солта,захарта и пресятото с маята брашно. Замесва  се тесто,не много меко,като за хляб.Оформят се 16 топчета,нареждат се в намаслена тава на разстояние,на всяко се забожда по парче сирене и малко кашкавал.Втасват около 40 минути.Заливат се  със зехтина, по 1 ч.л.на топче и  се пекат на 200 градуса до зачервяване на кашкавала.
_____________________________________
* добре е брашното да е типово или комбинация от грахам и бяло брашно.

« Последна редакция: 31 Март 2007, 10:55:29 от bordovsky »

morska fauna

  • Главен Готвач
  • ****
  • Публикации: 869
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #85 -: 31 Март 2007, 13:31:43 »
Благодаря за рецептата на милинките  :yahoo: , много са вкусни :nyam:
:girl_prepare_fish:  Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението... :nyam: [/ur

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #86 -: 01 Април 2007, 12:06:08 »
Щастлив съм, че е било вкусно,голям фен съм на вкусното. :yahoo:

bordovsky

  • динозавър
  • Шеф - диригент
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 5393
Сирене във фолио
« Отговор #87 -: 05 Април 2007, 18:11:47 »
                                       
                                          Сирене във фолио
                                                  2 порции

300 гр. обезсолено сирене
1 домат
1 малка глава лук
2 щипки чубрица
40 гр. краве масло

Лукът се нарязва на полумесеци, домата - на филийки. На две правоъгълни парчта алуминиево домакинско фолиио се разпределят първо лука, после сиренето на филии, отгоре доматите и маслото. Порциите се поръсват с чубрица и се завиват добре с фолиото. Слагат се в тавичка и се пекат във фурна на 250 градуса около 10 минути. Поднасят се топли - леко разгънати от фолиото.
« Последна редакция: 05 Април 2007, 18:14:29 от bordovsky »

Захарно петле

  • Модератор
  • Гурман
  • *****
  • Публикации: 3996
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #88 -: 05 Април 2007, 18:30:15 »
Жоро благодаря за рецептата. :air_kiss:
МОИТЕ РЕЦЕПТИ
Always Believe That Something Wonderful Is About To Happen

zima

  • Калфа
  • **
  • Публикации: 81
Re: Диабетичната кухня на Жоро
« Отговор #89 -: 06 Април 2007, 16:11:39 »
Сиренето във фолио ме вдъхнови и ще го направя тази вечер. Само мисля да сменя маслото със зехтин, за да е по-диетично. Случайно някой да е пробвал вместо чубрица да сложи босилек?

 


* Търсене



* Говорилня

Refresh History
  • pavlety: Париж
    11 Февруари 2018, 12:16:00
  • vladofidera: Търся рецепта за гланциране на месото след изпичането му на скара или фурна
    18 Ноември 2017, 16:32:42
  • vladofidera: Здравейте
    18 Ноември 2017, 16:31:10
  • MilkaA40: MilkaA40
    06 Август 2017, 01:51:27
  • pavlova321: люти чушки
    01 Август 2017, 18:42:54
  • valet: Пилаф ориз с фиде
    06 Юли 2017, 15:19:48
  • hristiana:): Някой има ли грил тиган на Брабантия и доволен ли е съответно?
    03 Юни 2017, 19:05:27
  • Kary: Някой използвал ли е мултикукър кинг
    26 Ноември 2016, 16:40:11
  • fanita: пост
    14 Ноември 2016, 18:55:13
  • petty: Аз така и не разбрах какво точно стана :( Наистина бяха добри времена, вдъхновявах се от тук, научих много неща...
    28 Октомври 2016, 13:24:08
  • radost.1955: ами то сайт няма,не съществува.добре,че останаха рецептите.аз също влизам само да потърся някоя,беше времето,когато се пълнеха страниците за отрицателно време.
    26 Октомври 2016, 17:54:17
  • petty: Имам чувството, че някой нарочно пуска от време на време по някой друг постинг, защото трябва да има, макар да са напълно безсмислени, само за пълнеж
    26 Октомври 2016, 10:24:12
  • petty: И аз така. Добре, че поне нещата от преди си стоят... има много ценни рецепти
    26 Октомври 2016, 10:21:28
  • ROSPOP: какво става със сайта? влизам от време на време и се отчайвам - какви са тия глупости, къде са предишните прекрасни статии и коментари, това е сайт аз готвене и храна в края на краищата!
    24 Октомври 2016, 11:49:51
  • val_di16: джолан
    21 Октомври 2016, 15:58:22
  • galka56: тиквеник
    13 Октомври 2016, 18:26:18
  • boriana _grigorova: Здравейте.Имам мултикукър 50 на Делимо. Някой правил ли е някакво лесно ястие , тъй като на мен са ми сложни малко рецептите
    07 Март 2016, 12:58:38
  • boriana _grigorova: Здравейте
    07 Март 2016, 12:56:47
  • Petka :-): как мога да изтря профила си от тази сраница
    07 Март 2016, 06:16:00
  • CVETETO3101: >:(глупости, глупости, глупости са публикациите напоследък. Пълно е с боклуци!!!
    20 Февруари 2016, 21:21:47
  • scorpia: Браво! И този прекрасен сайт ли съсипаха "умни" собственици!?
    01 Януари 2016, 12:26:48
  • GolemDZVER: Валя, може и да ти липсвам, но няма да се върна във форума. Блогът ми е активен - всичмко е там и може да констактуваме както желаеш.А инамче тука стават срамоти - виж за 10 дни пет поста от токущо регистрирани и все за дивотии и нищо съществено. Боли ме сърцето, но тези от Санома излезнаха пълни лаици ... Можехме да им носим дивиденти с хъса, който бяхме вложили в този форум. Отговарям, защото се чуствам длъжен да уважа мнението е .... без знамчение, че е на този скапан сайт
    30 Декември 2015, 18:14:59
  • stplam: Хляб
    26 Декември 2015, 15:52:26
  • Valentina Petrova: и все пак стават чудеса,по Коледа,Golem DZVER ЛИПСВАТ МИ ТВОИТЕ ПУБЛИКАЦИИ
    13 Декември 2015, 11:48:46
  • petty: Жалко :( И все пак не разбирам какво пречи да си споделяме рецепти. Аз не съм много в час с това какво се случва. Сега влизам да потърся рецепта за коледни сладки... добре, че поне старите рецепти си стоят.
    11 Декември 2015, 12:39:22
  • GolemDZVER: права си - направо си умря .... във форума за 6 дни само една публикация. Голям смях. А моите бяха по 5 дневно
    07 Декември 2015, 19:23:47
  • Valentina Petrova: май сайта умря
    05 Декември 2015, 00:01:32
  • Снежка: Май от промените в сайта, по рядко пишем
    30 Ноември 2015, 10:55:12
  • Снежка: Момичета, тази година няма ли да се разменят подаръци?
    30 Ноември 2015, 09:47:43
  • Valentina Petrova: ехооооооо,приятели къде сте,сняг ли ви засипа
    28 Ноември 2015, 14:29:00

* Последното от форума

перевозка в морг от Antoniomky
[26 Януари 2020, 22:49:15 ]


Re: Нова жилетка от cvetozara123
[24 Януари 2020, 21:56:37 ]


Нова жилетка от jeneta
[24 Януари 2020, 21:51:20 ]


Быстрая доставка препаратов от MariaNonee
[24 Януари 2020, 07:22:07 ]


Re: Евтин хладилник от jeneta
[24 Януари 2020, 01:33:49 ]


Re: Мъжки дънки от jeneta
[24 Януари 2020, 01:26:35 ]


Re: Кредит, ама от къде? от jeneta
[24 Януари 2020, 01:25:57 ]


Re: Кредит, ама от къде? от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:32:14 ]


Re: Евтин хладилник от mariqna44
[24 Януари 2020, 00:06:26 ]


Re: Мъжки дънки от mariqna44
[23 Януари 2020, 22:31:54 ]


Re: Нов лаптоп от jeneta
[23 Януари 2020, 21:51:25 ]


Кредит, ама от къде? от jeneta
[23 Януари 2020, 15:15:44 ]


Евтин хладилник от jeneta
[23 Януари 2020, 14:26:12 ]


Мъжки дънки от jeneta
[23 Януари 2020, 13:32:22 ]


Нов лаптоп от mariqna44
[23 Януари 2020, 13:05:15 ]


Re: Онлайн казино от DNP
[16 Януари 2020, 18:33:09 ]


Re: Детска кошарка втора ръка от DNP
[16 Януари 2020, 18:31:11 ]


Re: Как се справяте с мухъла? от DNP
[16 Януари 2020, 18:29:04 ]


Re: Лаптоп за работа от jeneta
[13 Януари 2020, 13:10:40 ]


Re: Килим за хола от jeneta
[13 Януари 2020, 12:52:21 ]