Мерси, Yoli.Тя плънката не изтече докато ги пържих, с това брашно се запечатаха чудесно, но като го ядеш ми стоеше течно,все едно сурово.Другият път ще пробвам както казваш или ще сложа само сирене.
Ще дам още малко обяснения. Плънката трябва да е полу-течна, така ми е по-вкусно. Най важната част в този вид чушки бюрек са доматите - те придават уникалния им вкус. Ако искаш по-твърда плънка сложи още едно яйце вътре. Панировката с галета разваля нежния вкус, затова не ползвам галета. За обръщането ползвам широка лопатка, която подпъхвам отдолу, а отгоре придържам с лъжица. С лопатката премествам и бюреците от яйцата в тигана. Опитай точната рецепта,без изменения, научих я от една превъзходна готвачка от изискан морски ресторант преди повече от 10 години.
Жоро и аз ги права по същия начин чушките /имам предвид панировката / , но досега с домати в плънката не съм пробвала никога , но обезателно ще пробвам и така
Активен
Мога да издържа на всичко ,освен на изкушението...
1.Чушките и лука се нарязват на дребни парчета и се запържват заедно с каймата в 2 с.л. зехтин. Сместа се разбърква непрекъснато,за да не се сплъсти каймата.
2.Гъбите се измиват, пънчетата им се отстраняват, след което се нареждат в тавичка.Пънчетата се нарязват на дребно и се разпределят между целите гъби.
3.С каймата се пълнят шапките на гъбите. Ако остане кайма се разпределя между гъбите.
4.Доматите се нарязват на едри филии и с тях се покрива плътно тавата. Кубчетата бульон се разтварят в 400 мл. гореща вода и се добавят в тавата. Наръсва се с останалия зехтин и черния пипер.
Ще споделя днешната закуска, правя я често и много я обичаме.
Милинки
Продукти:200гр,пр.мляко,1 ч.л.сол.1 с.л.захар,около 400 гр.брашно*,1 суха мая,16 ч.л.зехтин, около100 гр.сирене и 50 гр.кашкавал. Приготвяне: Затопля се прясното мляко,добавя се солта,захарта и пресятото с маята брашно. Замесва се тесто,не много меко,като за хляб.Оформят се 16 топчета,нареждат се в намаслена тава на разстояние,на всяко се забожда по парче сирене и малко кашкавал.Втасват около 40 минути.Заливат се със зехтина, по 1 ч.л.на топче и се пекат на 200 градуса до зачервяване на кашкавала. _____________________________________ * добре е брашното да е типово или комбинация от грахам и бяло брашно.
300 гр. обезсолено сирене 1 домат 1 малка глава лук 2 щипки чубрица 40 гр. краве масло
Лукът се нарязва на полумесеци, домата - на филийки. На две правоъгълни парчта алуминиево домакинско фолиио се разпределят първо лука, после сиренето на филии, отгоре доматите и маслото. Порциите се поръсват с чубрица и се завиват добре с фолиото. Слагат се в тавичка и се пекат във фурна на 250 градуса около 10 минути. Поднасят се топли - леко разгънати от фолиото.
Сиренето във фолио ме вдъхнови и ще го направя тази вечер. Само мисля да сменя маслото със зехтин, за да е по-диетично. Случайно някой да е пробвал вместо чубрица да сложи босилек?