bordovsky ,докладвам :пастървата по годечки беше изядена.Стана супер и много вкусна.Даже така с чесънчето не миришеше на блато,защото за съжаление имаше лек аромат/защото е от развъдник/.Сега на дневен ред е боба с кърначе,но може би утре.
« Последна редакция: 17 Октомври 2007, 09:42:57 от eli4ka »
Жоро,исках да те попитам за млечната ти супа със сирене.Може ли да я направя с картофи,а не с гранулант/дали го написах правилно? / и ако -да,в млякото ли да ги варя или преди това?След като разгледах сайта ти,си харесах цял куп неща,но таз супичка ми идеше да си я гризна от снимката.
eli4ka, във всяка рецепта картофения гранулат може да се замени с картофено пюре, даже е за предпочитане. Гранулата е полуфабрикат, който пести впеме, но естественото си е по-добро. Не става дума за пюре, пригорвено по всички табиети, а за варени и пресовани картофи. Трябва да си направиш пюрето предварително, то служи за сгъстяване на супата.
Филийките се поставят две по две една върху друга с плънка по средата. Намазват се с олио от двете страни и се изпичат в сандвичмейкър.
Предпочитани от мен плънки: 100 гр.сирене или кашкавал и 4 маслини без костилки 50 гр.нетлъста шунка и 50 гр.кашкавал 50 гр. филе (пуешко,пилешко, свинско без тлъстини) и 50 гр.кашкавал или пушено сирене 100 гр.сирене или кашкавал и 1/2 връзка магданоз или копър едно обезкостено пушено пилешко бутче и 2 триъгълни парчета топено сирене или 50 гр.пушено сирене 100 гр. кашкавалено роле с шунка и шарена сол 50 гр.сирене или кашкавал, смачкани с едно варено яйце и шарена сол едно варено яйце, смачкано с 50 гр. пушена риба или рибна консерва
Вариантите нямат край, въпрос на вкус и фантазия, но не препоръчвам тлъсти колбаси, луканка и суджуци, бекон и пушени гърди.
Любимите у нас С всякаква плънка Големи сме фенове и на трите вида тостер машинки в къщи. И спасяват всякакви мързеливи дни Дори по едно време реших, че този триъгълния не ни е достатъчен, та купих и на черти - оня другия ми, показвала съм от него.
Само дето аз ги мажа отвътре с масло/маргарин, не отвън и така пека. Друга разновидност пък - мажа едната от двете с лютеница и малко подправки - пълнежа пак е какъв да е.
Пепи, аз ползвам също и плочите на черти, моят тостер е 3 в 1 и има 3 чифта плочи, за триъгълни сандвичи, на черти и за белгийски вафли....... доволен съм много